Suplimente pentru slabit

0 0
Read Time:7 Minute, 25 Second

Suplimente pentru pierderea în greutate
Există suplimente care vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele, fie că este vorba despre pierderea în greutate, creșterea musculară sau îmbunătățirea indicelui de masă corporală (IMC). Dar, ceea ce alegi este crucial.

Aceste suplimente alimentare sunt disponibile sub formă de capsule, tablete, lichide și pulberi. Ele funcționează într-o varietate de moduri, inclusiv prin suprimarea poftei de mâncare sau creșterea arderii caloriilor.

1. Glucomannan
Glucomannanul este una dintre terapiile de pierdere în greutate mai puțin cunoscute, dar foarte eficiente. Este o fibră solubilă, asemănătoare cu fibrele alimentare găsite în fructe și legume, dar cu unele proprietăți ascunse care o fac mai eficientă pentru pierderea în greutate. Poate ajuta la promovarea creșterii bacteriilor sănătoase, ceea ce este important pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră generală.

De asemenea, poate întârzia absorbția carbohidraților și a zaharurilor după masă, ceea ce va ajuta la prevenirea creșterilor de zahăr din sânge și la reducerea nivelului de insulină, ceea ce este ideal pentru pierderea în greutate. De asemenea, poate scădea nivelul colesterolului și tensiunea arterială și poate îmbunătăți funcția intestinală. Glucomannanul este făcut din planta rădăcină de konjac și este adesea folosit în tăițeii shirataki japonezi, care sunt o modalitate ușoară de a introduce mai mult glucomanan în dieta ta.

Studiile au arătat că glucomananul poate ajuta oamenii să se simtă plini și să slăbească atunci când este combinat cu o dietă săracă în calorii. De asemenea, poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge pentru diabetici, la reducerea trigliceridelor și la scăderea tensiunii arteriale.

Glucomannanul este foarte sigur de luat și este bine tolerat, deși unii oameni au raportat efecte secundare ușoare, cum ar fi gaze sau balonare. Este important să selectați un produs glucomanan de înaltă calitate, care este fabricat din konjac pur și nu a suferit nicio prelucrare sau rafinare. Acest lucru va asigura că este capabil să se extindă în stomac și că funcționează cel mai bine. Cele mai bune suplimente de glucomanan vor fi fost testate pentru siguranță și puritate. Ar trebui să fie fără gluten, zahăr și alți aditivi.

2. CLA
Acidul linoleic conjugat, sau CLA, este o grăsime omega-6 care apare în mod natural în carne și produse lactate. Este, de asemenea, o componentă populară în multe produse de culturism. CLA este un supliment bine studiat care poate ajuta la promovarea pierderii în greutate prin reducerea grăsimilor din organism și creșterea masei musculare.

Efectele de creștere a sațietății ale CLA vă pot face mai ușor să mențineți un deficit de calorii. De asemenea, poate ajuta la creșterea ratelor metabolice bazale și la stimularea arderii grăsimilor în mușchi. Acest lucru îl face un supliment excelent pentru cei care țin dietă. Poate împiedica creșterea celulelor adipoase, facilitând menținerea grăsimii corporale inferioare.

Cu toate acestea, este important de reținut că nu toate suplimentele CLA sunt create egale. Diferite produse conțin diferite forme izomerice de acizi grași, ceea ce înseamnă că fiecare are un efect unic asupra organismului. Majoritatea CLA din carne și produse lactate constă din forma c9, t11, în timp ce cea mai mare parte a CLA din suplimente este formată din forma t10, c12. Formele c9 și t11 sunt mai eficiente în promovarea pierderii de grăsime.

CLA poate crește, de asemenea, oxidarea și lipoliza acizilor grași din mușchii scheletici. Acest lucru se datorează probabil capacității sale de a scădea lipogeneza și activitatea PPARg, precum și de a crește activitatea și expresia carnitinei palmitoil-transferazei-1.

În ciuda acestor beneficii, CLA nu ar trebui utilizat ca supliment alimentar independent. Cel mai bun mod de a pierde și de a menține greutatea este o dietă sănătoasă și echilibrată. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu nutriționistul despre cea mai bună combinație de dietă, exerciții fizice și suplimente pentru tine.

3. Fluoxetină
Fluoxetina este un antidepresiv care este adesea asociat cu pierderea în greutate pentru unii oameni. De asemenea, poate provoca o creștere în greutate pentru unele persoane, în funcție de doza și durata tratamentului. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre cât de multă fluoxetină ar trebui să luați pentru cele mai bune rezultate și să discutați despre orice alte medicamente sau suplimente pe care le luați.

Acest medicament aparține unei clase de medicamente cunoscute sub numele de inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS). Crește cantitatea de serotonină din creier pentru a îmbunătăți starea de spirit și a atenua simptomele depresiei și tulburărilor de anxietate. De asemenea, este utilizat pentru tratarea tulburărilor de alimentație, cum ar fi bulimia, prin scăderea comportamentelor de alimentație excesivă și purjare. De asemenea, este folosit pentru ameliorarea simptomelor asociate cu tulburările premenstruale, cum ar fi balonarea, iritabilitatea și sensibilitatea sânilor.

Nu trebuie să luați fluoxetină în decurs de 6 săptămâni de la administrarea inhibitorilor de monoaminooxidază, cum ar fi fenelzină (Nardil), tranilcipromină (Parnate), izocarboxazid (Marplan), rasagilină (Azilect(r)) și selegilină (Emsam(r)). Aceste medicamente pot crește riscul unei reacții rare, dar severe, numită sindrom serotoninergic. Aceasta poate include agitație și halucinații, precum și febră, transpirație și confuzie.

Acest medicament trebuie luat exact așa cum a fost prescris de medicul dumneavoastră. Nu trebuie mestecat și trebuie luat întreg. De asemenea, poate fi luat cu sau fără masă, conform instrucțiunilor de pe etichetă. Se administrează uneori sub formă de capsulă cu eliberare întârziată sau lichid. Daca esti ca lichid, utilizați seringa dozatoare furnizată sau un dispozitiv de măsurare a dozei de medicamente (nu o lingură de bucătărie). Acest medicament nu trebuie ratat.

4. Fenolftaleina
Fenolftaleina este un acid organic slab care poate crește puterea de propulsie a intestinului și poate promova defecarea. De asemenea, este folosit pentru a relaxa. Cu toate acestea, utilizarea excesivă și cronică poate provoca tulburări gastro-intestinale, dezechilibru electrolitic, oboseală, creșterea nivelului de zahăr din sânge și deshidratare. A fost interzis în întreaga lume ca supliment pentru pierderea în greutate.

Este un indicator acido-bazic și este utilizat pe scară largă în chimie ca indicator în titrarile chimice. Este incolor în condiții acide și neutre, devine roz în soluții bazice și portocaliu-roșu la valori ale pH-ului extrem de scăzute. Are un pH de 9,1 și donează protoni (H+), unor baze mai puternice precum hidroxidul de sodiu. Când fenolftaleina este titrată împotriva unui hidroxid alcalin, dă o culoare caracteristică roz până la roșu-violet.

În studiile clinice, s-a constatat că fenolftaleina a crescut motilitatea intestinală la om și a stimulat producția de prostaglandine E în colonul șobolanilor in situ. Este absorbit în intestinul subțire și conjugat în ficat cu fenolftalein glucuronid, care este eliminat în bilă. Acest lucru are ca rezultat eliberarea unei cantități mari de apă în colon, ceea ce provoacă un efect laxativ. Fenolftaleina nu este recomandată femeilor însărcinate și mamelor care alăptează, deoarece poate crește riscul de cancer uterin. De asemenea, poate avea o interacțiune cu anumite medicamente, cum ar fi sulfonamidele. Este important să vă informați medicul despre orice alte medicamente pe care le luați înainte de a începe acest medicament. Evitați consumul de alcool sau fumatul când luați fenolftaleină. De asemenea, poate provoca amețeli și somnolență. Dacă prezentați aceste reacții adverse, încetați să luați fenolftaleină și consultați imediat medicul dumneavoastră.

5. Cetone de zmeură
În ultimii ani, cetonele de zmeură au devenit din ce în ce mai populare. Sunt un compus natural care se găsește în fructele de pădure roșii de zmeură și alte fructe. Au fost studiate potențialele beneficii terapeutice și nutraceutice ale acestora. În studiile asupra rozătoarelor și celulelor, cetona de zmeură s-a dovedit a avea efecte antiinflamatoare, antioxidante, anti-obezitate și antiinflamatoare. De asemenea, are proprietăți gastroprotectoare, cardioprotectoare și depigmentare. De asemenea, s-a raportat că RK crește adiponectina și suprimă rezistența la insulină.

În ciuda popularității lor pe scară largă, nu există studii care să evalueze eficacitatea cetonei de zmeură în monoterapie la om. Mai degrabă, studiile care evaluează utilizarea cetonei de zmeură în combinație cu alte suplimente și modificări ale dietei arată rezultate promițătoare. Într-un studiu publicat de Jurnalul Societății Internaționale de Nutriție Sportivă, 70 de femei obeze, dar altfel sănătoase, au primit un supliment cu mai multe ingrediente (care conține, printre alte ingrediente, cetone de zmeură), împreună cu o dietă și un program de exerciții care limita caloriile. Femeile care au luat acest supliment și au urmat o dietă au slăbit mai mult decât cele din grupul placebo.

Se crede că cetona de zmeură promovează pierderea în greutate prin suprimarea poftei de mâncare și prin stimularea metabolismului grăsimilor. Acest lucru s-ar putea datora capacității sale de a îmbunătăți eliberarea de adiponectină din celulele adipoase. Adiponectina ajută la reglarea metabolismului și echilibrează nivelul zahărului din sânge. Nivelurile scăzute de adiponectină au fost legate de obezitate, diabet de tip 2 și ficatul gras.

RK poate proteja, de asemenea, împotriva ulcerelor gastrointestinale prin modularea enzimelor antioxidante precum glutationul și HO-1 și inhibarea agenților inflamatori precum NF-kB și HMGB1. De asemenea, sa demonstrat că RK protejează împotriva daunelor induse de etanol la rozătoare, prevenind ulcerele induse experimental.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Articole recomandate