0 0
Read Time:6 Minute, 52 Second

Ceaiul pentru slăbit promovează pierderea în greutate?
Ceaiurile de slăbit sunt alcătuite din ingrediente care, conform producătorilor, favorizează scăderea în greutate printr-o stimulare a metabolismului sau o suprimare a apetitului. Rezultatele sunt temporare și nu trebuie folosite ca un substitut pentru exercițiile regulate și pentru o dietă echilibrată.

În general, formula All Day Slimming Tea pentru pierderea în greutate conține amestecuri de plante care pot ajuta la detoxifierea și îmbunătățirea nivelului de imunitate. De asemenea, vă poate stimula metabolismul, făcându-l un motor de ardere a grăsimilor.

Cofeină
Cofeina este un stimulent care stimulează metabolismul și suprimă pofta de mâncare. S-a demonstrat că cofeina crește consumul de energie în repaus prin creșterea oxidării grăsimilor și prin stimularea termogenezei. Se găsește în mod natural în frunzele plantei de ceai, boabele plantelor de cafea și în nucile de cola.

Cofeina în exces poate provoca tulburări de somn și poate crește ritmul cardiac și tensiunea arterială. De asemenea, poate provoca hipoglicemie, care este scăderea zahărului din sânge. Acest lucru determină organismul să tânjească carbohidrați, cum ar fi dulciurile și amidonul.

Deși poate crește pierderea în greutate la unele persoane, nu există nicio dovadă că consumul de ceai verde sau cafea singur duce la o scădere în greutate vizibilă. Dieta și exercițiile fizice sunt cele mai eficiente metode de a pierde în greutate.

Ceaiul verde conține cafeină și catechine EGCG. Mai multe studii de laborator au arătat că EGCG din ceaiul verde promovează arderea grăsimilor și împiedică formarea de noi grăsimi. La consumatorii obișnuiți cu un nivel scăzut de cofeină, amestecul EGCG-cofeină a îmbunătățit semnificativ WM atât prin termogeneză, cât și prin oxidarea grăsimilor, comparativ cu grupul de control (Tabrizi, 2018). Această combinație nu a îmbunătățit WM la consumatorii mari de cofeină. Într-un studiu de laborator, EGCG a provocat și lipoliză, dar nu și oxidare, la oameni.

Laxative
Multe ceaiuri, fie că sunt sau nu etichetate „detox”, promovează scăderea în greutate prin laxative. În ciuda hype-ului și a susținărilor celebrităților, ceaiurile de slăbit care conțin aceste ingrediente pot fi periculoase. Printre altele, pot cauza o deficiență de electroliți esențiali, cum ar fi potasiul și sodiul. Acest lucru poate duce la crampe musculare, diaree și pierdere de apă (deshidratare), ceea ce îngreunează funcționarea corectă a corpului. Utilizarea laxative pe termen lung poate slăbi mușchii colonului, rezultând o dependență de aceștia.

Ceaiurile de detoxifiere promovate de celebrități conțin adesea agenți de volum fibros, cum ar fi agar, coajă de psyllium și metilceluloză, care lucrează cu apă pentru a da un efect laxativ. Utilizarea excesivă a acestor ceaiuri poate provoca constipație cronică. Alte ceaiuri, cum ar fi guarana sau ma huang, pot conține stimulente care pot provoca balonare, leșin și amețeli atunci când sunt consumate în cantități mari.

Aceste ceaiuri sunt eficiente doar în tratarea constipației și doar pentru o perioadă scurtă de timp. Dar, pe lângă faptul că provoacă o pierdere de apă, laxativele pot provoca și o lipsă de minerale esențiale și electroliți. Acest lucru poate face ca organismul să absoarbă cu greu nutrienții și chiar poate afecta rinichii, inima și mucoasa stomacului.

Firma de teatox cu sediul în Marea Britanie Skinny Tea Co, de exemplu, susține pe site-ul său web că folosește ingrediente „în totalitate naturale” de înaltă calitate pentru a-și crea ceaiurile. Cu toate acestea, aceste produse mai conțin ingrediente precum frunzele de senă și frunzele de urzică, ambele fiind considerate a fi laxative. Autoritatea pentru Științe ale Sănătății spune că aceste ingrediente pot declanșa un răspuns laxativ în stomac și pot fi potențial dăunătoare pentru utilizatori.

Unele dintre celelalte laxative din plante găsite în aceste ceaiuri sunt frunzele de cătină, aloe și păpădie. Deși aceste plante au o varietate de beneficii medicinale, nu se știe că ele ajută la pierderea în greutate. În cea mai mare parte, scăderea în greutate cu aceste ceaiuri se realizează printr-o combinație de modificări sensibile ale dietei și exerciții fizice. Factorii mai importanți în pierderea în greutate pe termen lung sunt cantitatea de calorii pe care o consumi și numărul de calorii arse, indiferent dacă provin dintr-o ceașcă de ceai sau dintr-o bucată de fructe.

Stimulează metabolismul
Dacă bei un ceai pentru slăbire, s-ar putea să speri că îți va stimula metabolismul și va ajuta corpul să ardă grăsimile mai eficient. Producătorii acestor produse folosesc o gamă largă de ingrediente care se presupune că afectează modul în care corpul dumneavoastră procesează și stochează grăsimea. Mai multe ceaiuri care conțin ceai verde, de exemplu, pretind că accelerează rata metabolică a organismului și îmbunătățesc arderea caloriilor. Unele ceaiuri de slăbit din plante conțin și ierburi care suprimă pofta de mâncare și elimină excesul de apă. Unele conțin și ingrediente care încurajează producția de serotonină, o substanță chimică care te face să te simți plin. Dar utilizarea pe termen lung a acestor tipuri de ceaiuri nu este recomandată, deoarece sunt de obicei bogate în stimulente precum guarana și portocala amară, care pot interfera cu somnul și te pot agita. Utilizarea pe termen lung a unora dintre aceste ingrediente poate crește, de asemenea, ritmul cardiac, crește tensiunea arterială și poate cauza alte probleme de sănătate.

Unele dintre afirmațiile făcute de producători despre ceaiul de slăbit sunt susținute științific. EGCG, un antioxidant din ceaiul verde,

se arată că stimulează metabolismul anumitor celule. Unele studii au arătat că persoanele care au băut ceai verde au slăbit mai mult decât cei care nu au băut. Cu toate acestea, aceste rezultate nu sunt concludente. Majoritatea experților recomandă oamenilor să urmeze o dietă bine echilibrată și să facă exerciții regulate pentru a pierde în greutate.

Ceaiurile care conțin fenicul și ghimbir, precum și păpădie, urzică și cătină de arin, pot crește metabolismul și pot reduce pofta. Aceste ingrediente ajută, de asemenea, la curățarea colonului.

S-a demonstrat că alte ceaiuri, inclusiv ceaiul negru și ceaiul oolong, activează enzima AMPK sensibilă la energie, care ajută la promovarea lipolizei sau la descompunerea grăsimilor din organism. De asemenea, pot inhiba lipogeneza sau formarea celulelor adipoase.

Cel mai important lucru despre băuturile pentru slăbire este că nu înlocuiesc exercițiile fizice, o dietă sănătoasă sau obiceiurile bune. Majoritatea profesioniștilor din domeniul sănătății sunt de acord că cel mai bun mod de a pierde și de a menține greutatea este menținerea unui stil de viață sănătos.

Pierdere în greutate
Unele ceaiuri din plante pot avea un efect de scădere în greutate sau de slăbire, dar în principal conțin ingrediente care pot îmbunătăți metabolismul și pot suprima pofta de mâncare. Aceste ceaiuri vor funcționa doar dacă aveți un surplus caloric. Pierderea în greutate se reduce la o combinație de a mânca mai puțin, a vă mișca corpul, a dormi suficient și a controla stresul.

Ceaiul verde este unul dintre cele mai populare ingrediente în băuturile de slăbit. Se știe că crește nivelul de energie și activează metabolismul. Este, de asemenea, un diuretic natural, ceea ce înseamnă că ajută organismul să elimine excesul de apă și lichide din sistem. Acest lucru vă poate face să vă simțiți mai ușor în stomac, ceea ce este un bonus pentru pierderea în greutate.

Hoodia este un alt ingredient de ceai care se găsește adesea în băuturile de slăbit. S-a dovedit că această plantă suprimă pofta de mâncare și reduce foamea. Este important să rețineți, totuși, că acest efect durează doar o perioadă scurtă de timp. Nu este un substitut pentru un stil de viață sănătos și poate fi chiar dăunător dacă este folosit prea mult timp.

O serie de ceaiuri din plante au, de asemenea, calități laxative și pot ajuta la accelerarea mișcărilor intestinale. Aceste ceaiuri conțin un laxativ, cum ar fi frunzele de senna, care stimulează activitatea musculară din intestine și provoacă o mișcare a intestinului. Laxativele nu sunt recomandate pentru utilizare prelungită și pot provoca reacții adverse precum diaree, crampe stomacale și balonare.

Multe companii își promovează produsele de slăbit ca o soluție miraculoasă de slăbit. Majoritatea acestor ceaiuri nu au beneficii reale în afară de efectul placebo și pot provoca efecte secundare dacă sunt abuzate. Dacă vrei să slăbești, concentrează-te pe o dietă echilibrată, cu multe fructe, legume și proteine slabe, exerciții fizice regulate și un program de somn sănătos. Acest lucru vă va asigura că pierdeți în greutate într-un mod durabil și permanent.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Articole recomandate