Cea mai buna dieta de slabit

0 0
Read Time:8 Minute, 13 Second

Cea mai bună dietă pentru a pierde în greutate
Multe diete promit o pierdere rapidă în greutate, dar asta nu durează întotdeauna. Unele diete vă pot lăsa să vă simțiți lipsiți și vă pot provoca deficiențe nutriționale.

Alegerea unei diete sănătoase pe care o vei putea menține pe termen lung este cea mai bună modalitate de a pierde în greutate. Aflați cele mai bune diete pentru pierderea în greutate și pentru a le menține.

1. Dieta mediteraneana
Dieta mediteraneană pune accentul pe consumul de alimente întregi, cum ar fi fructele, legumele și grăsimile sănătoase. De asemenea, reduce zahărul și zahărul adăugat și limitează grăsimile saturate și procesate. Este o dietă sănătoasă pentru inimă și este asociată cu un risc redus de diabet și obezitate.

De asemenea, include pește și proteine ​​pe bază de plante, cum ar fi fasolea și leguminoasele. Promovează grăsimile nesaturate sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline și nucile, care sunt o sursă bună de acizi grași omega-3. Grăsimile nesaturate par să scadă nivelul colesterolului, în special lipoproteinele cu densitate scăzută sau colesterolul „rău”. De asemenea, reduce inflamația.

Dieta încurajează și exercițiile fizice. Nu trebuie să faceți exerciții ore pe zi pentru a obține acest lucru, dar încercați să vă mișcați mai mult pe parcursul zilei, luând pauze de mers pe jos sau folosind scările în loc de lift. Un studiu din 2018 în Molecular Psychiatry a constatat că persoanele care au urmat dieta mediteraneană au avut o sănătate mintală îmbunătățită.

Un plan de alimentație în stil mediteranean poate fi mai ușor de urmat decât alte planuri de alimentație. Acest lucru se datorează faptului că nu interzice nicio grupă de alimente, ci limitează mai degrabă carnea roșie, alimentele procesate și grăsimile saturate. De asemenea, permite delicii ocazionale precum ciocolata sau vinul.

Un dietetician înregistrat vă poate ajuta cu dieta mediteraneană. O abordare personalizată te ajută să faci schimbări durabile în stilul tău de viață. Vei afla care alimente sunt cele mai bune pentru corpul tau si gusturile tale. Apoi, veți avea sprijinul de care aveți nevoie pentru a vă atinge obiectivele de pierdere în greutate. Începeți cu Noom, un plan de masă personalizat care este personalizat pentru obiectivele și nevoile dvs. de sănătate. De asemenea, poate ajuta la gestionarea zahărului din sânge, care este un factor cheie pentru pierderea în greutate. Începeți încercarea gratuită astăzi!

2. Observatori de greutate
Dacă vrei să slăbești, urmărirea a ceea ce mănânci este crucială. Weight Watchers este o dietă care nu numai că vă ajută să slăbiți, dar vă învață și obiceiuri alimentare mai sănătoase, astfel încât să vă puteți menține noul stil de viață sănătos. În plus, spre deosebire de dietele sărace în calorii, vă puteți bucura în continuare de paste, brânză și înghețată.

Programul, redenumit recent Weight Watchers, este singura dietă comercială de slăbit care face în mod constant lista U.S. News & World Report cu cele mai bune diete pentru pierderea în greutate. Planul, cunoscut anterior ca SmartPoints (sau PersonalPoints în cazul WW), vă oferă propriul buget zilnic pentru alimente și vă încurajează să mâncați mai multe legume, proteine slabe și cereale integrale bogate în fibre, reducând în același timp grăsimile saturate și zaharurile adăugate.

Pe măsură ce înveți să faci cumpărături, să gătești și să iei masa sănătos, vei putea crea mese hrănitoare și delicioase. Ai putea, de exemplu, să mănânci fulgi de tărâțe și căpșuni cu nuci și lapte degresat lactate la micul dejun. La prânz, un sandviș cu curcan pe grâu cu legume și un dressing pe bază de ulei de măsline ar fi o alegere satisfăcătoare. Iar la cină, o friptură de somon pe un pat de spanac cu ciuperci ar fi sățioasă și gustoasă.

Dean Ornish MD, profesor clinic de medicină la Universitatea din California, San Francisco, a dezvoltat Dieta Ornish. Dieta recomandă să vă concentrați pe alimente cu conținut scăzut de grăsimi, pe bază de plante, pentru a reduce colesterolul și a îmbunătăți sănătatea inimii. Este o dietă lacto-ovovegetariană, adică descurajează consumul de carne, pește sau pasăre, dar permite produse lactate și ouă. Dieta pune accent pe fructe și legume, cereale integrale și leguminoase. De asemenea, reduce zahărul, făina rafinată și grăsimile saturate.

3. Dieta MIND
Dieta MIND (Intervenția Mediteraneean-DASH dieta pentru Întârziere Neurodegenerativă) a fost dezvoltată de medici pentru a lua elemente din dietele mediteraneene și DASH despre care se știa deja că promovează sănătatea cognitivă, previn demența și încetinește îmbătrânirea creierului. Subliniază legumele cu frunze verzi, fructele de pădure și cerealele integrale, descurajând totodată grăsimile saturate, zaharurile adăugate și sarea rafinată. Într-un studiu recent, s-a descoperit că dieta MIND reduce semnificativ riscul de Alzheimer cu până la 53% la persoanele care au urmat-o cu rigurozitate și cu 35% la cei care au urmat-o moderat bine.

Dieta MIND este săracă în calorii și, prin urmare, o opțiune bună pentru pierderea în greutate. De asemenea, sunt bogate în nutrienți care protejează mintea, cum ar fi acidul folic, beta-carotenul, vitamina E și luteina. Legumele cu frunze, cum ar fi spanacul, varza kale și smog elvețian, sunt o parte importantă a dietei MIND. Acestea sunt bogate în vitaminele A și K, precum și în minerale precum potasiu, calciu, magneziu și fier.

Dacă urmați dieta MIND, ar trebui să încercați să consumați o porție din aceste legume în fiecare zi. Le puteți mânca singure sau împreună cu alte legume. O porție este de aproximativ o cană de legume gătite. Nucile, semințele, fasolea și peștele gras, cum ar fi somonul, sunt, de asemenea, alimente sănătoase pentru creier care ar trebui consumat regulat. Peștele gras este o sursă bună de grăsimi omega-3, despre care se știe că îmbunătățesc funcția creierului. De asemenea, reduc riscul bolii Alzheimer și a altor tulburări ale creierului.

Dieta MIND nu include niciun tip de exerciții fizice, dar exercițiile fizice pot ajuta în continuare la prevenirea declinului cognitiv prin creșterea fluxului de sânge către creier și furnizarea de nutrienți cheie. De asemenea, poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase, ceea ce poate îmbunătăți și mai mult sănătatea cognitivă.

4. Dieta flexitariană
Această dietă pune accent pe plante, fără a fi rigidă în ceea ce privește eliminarea cărnii. Flexitarienii, spre deosebire de pescatarieni și vegani, mănâncă atât alimente de origine animală, cât și vegetale. Acestea includ ouă, lactate și unele fructe de mare. Dar dieta se bazează în principal pe alimente integrale, cum ar fi fructele, legumele, fasolea și leguminoasele, nucile și cerealele integrale și exclude produsele procesate, zaharurile adăugate și grăsimile nesănătoase.

Această dietă vă permite să mâncați carne în două sau mai multe zile pe săptămână. Cu toate acestea, nu puteți consuma mai mult de nouă uncii de proteine totale pe zi. Potrivit Clinicii Cleveland, această dietă vă poate ajuta să slăbiți, deoarece reduce carnea și lactatele bogate în calorii, oferind în același timp o mulțime de alimente sățioase, cu conținut scăzut de calorii și bogate în nutrienți, cum ar fi legumele cu frunze verzi, legumele fără amidon, leguminoasele. , și nuci.

De asemenea, poate ajuta la prevenirea anumitor probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip 2 și obezitatea, deoarece este bogat în fibre, o cheie pentru pierderea sănătoasă în greutate. Este important ca cei care urmează un plan alimentar flexitar să primească suficienti nutrienți precum zinc, vitamina D, calciu, fier și acizi grași omega-3. Dacă nu ești sigur cum să faci această dietă să funcționeze pentru tine, consultă un dietetician înregistrat. Ei vă pot învăța cum să profitați la maximum de această dietă și să vă ajute să vă stabiliți obiective realiste pentru dvs. De asemenea, un dietetician înregistrat te poate ajuta să găsești opțiuni alimentare sănătoase care vor funcționa bine cu sistemul tău digestiv. O tulburare gastrointestinală, cum ar fi IBS sau boala Crohn, poate complica această dietă. De asemenea, un dietetician înregistrat vă poate sfătui despre modalități sigure de a introduce această dietă în viața dumneavoastră.

5. Dieta saraca in carbohidrati
Indiferent dacă alegeți o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, cetogenă sau lentă, principalul lucru este să mâncați mai puține calorii decât arde corpul dumneavoastră. Este important să vă asigurați că dieta este sustenabilă și sănătoasă din punct de vedere nutrițional. Încurajează utilizarea grăsimilor mai sănătoase, cum ar fi avocado și ulei de măsline, în locul grăsimilor saturate, cum ar fi untul și carnea roșie. De asemenea, include o varietate de alimente bogate în fibre, inclusiv cereale integrale, leguminoase și legume.

Carbohidrații sunt sursa primară de energie a organismului, așa că o reducere a aportului lor determină organismul să ardă grăsimile stocate pentru combustibil. Asta poate duce la pierderea în greutate. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu dieteticianul înainte de a face orice modificări majore în dieta dumneavoastră, în special dacă aveți afecțiuni existente, cum ar fi hipertensiune arterială sau diabet.

Cea mai bună modalitate de a începe cu o dietă săracă în carbohidrați este să urmezi un plan de masă care oferă un echilibru bun de proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați. De exemplu, fiecare masă ar include o porție de proteine de mărimea unei palme, cum ar fi ouă, pui sau pește, o porție de legume sau salată și cantități moderate de uleiuri sau unt.

O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați poate duce la pierderea rapidă în greutate. Acest lucru se datorează faptului că moleculele de glicogen folosite pentru a stoca glucoza în ficat și țesutul muscular sunt legate cu o cantitate mare de apă. Când reduceți aportul de carbohidrați, glicogenul se descompune și apa este eliberată. Acest lucru poate duce la o pierdere de kilograme chiar dacă nu pierdeți nicio grăsime corporală reală.

În plus, o dietă săracă în carbohidrați poate duce la deficiență de potasiu, deoarece organismul se descompune și utilizează acest mineral pentru a produce glucoză. Sondike recomandă să luați un supliment de potasiu, cum ar fi sarea ușoară a lui Morton, la începutul dietei.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Articole recomandate