0 0
Read Time:6 Minute, 58 Second

Cum să alegi un program de slăbit
Programele de slăbire includ de obicei o combinație de dietă, activitate fizică și modificare a comportamentului. Aceștia se concentrează pe a ajuta oamenii să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase pe care le pot păstra pentru viață.

Ornish este o dietă pe bază de plante care pune accentul pe fructe, legume și cereale integrale. De asemenea, include produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi. De asemenea, încurajează încorporarea tehnicilor de gestionare a stresului în rutina zilnică și realizarea de cel puțin 30 de minute de activitate fizică.

Gestionarea greutății
Gestionarea greutății este procesul de schimbare a obiceiurilor alimentare și de activitate fizică pentru a menține o greutate sănătoasă. Aceasta ar putea fi o parte importantă în tratamentul dumneavoastră pentru o afecțiune precum diabetul sau hipertensiunea arterială. Aceasta poate fi, de asemenea, o modalitate importantă de a preveni viitoarele probleme de sănătate, cum ar fi problemele cardiace, osteoartrita și anumite tipuri de cancer.

Furnizorul dumneavoastră de asistență medicală vă va ajuta să dezvoltați un plan care să funcționeze cu stilul dvs. de viață, concentrându-se pe obiective durabile și o dietă sănătoasă. Acest plan poate include substituții de masă, educație, îndrumare, sprijin comportamental și o varietate de programe de exerciții. Ar trebui să recomande o rată sigură și rezonabilă de pierdere în greutate pentru nevoile dvs. și să încurajeze trecerea treptată la o dietă cu conținut scăzut de calorii și grăsimi.

Un furnizor de servicii medicale vă poate prescrie medicamente pentru a vă ajuta să pierdeți sau să vă mențineți în greutate. Aceste medicamente pot reduce pofta de mâncare, pot reduce pofta și pot crește sentimentele de plenitudine. Aceste medicamente vă pot îmbunătăți, de asemenea, starea de spirit, calitatea somnului și pierderea în greutate. Cu toate acestea, este esențial să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice medicamente pe care le luați. Ei se pot asigura că medicamentele pe care le luați sunt sigure.

Programele sănătoase de gestionare a greutății ar trebui să se concentreze pe obiective durabile și pe modificări pe termen lung ale stilului de viață. Scopul este să alegi alimente sănătoase și să te angajezi în activități fizice regulate. Nu este vorba despre a fi „prins” sau nu o dietă. În plus, programul ar trebui să încurajeze pacienții să găsească o rețea de sprijin din partea membrilor familiei, prietenilor și a grupurilor de slăbit.

Poate fi util să determinați greutatea corporală ideală în funcție de înălțime, vârstă și sex. Acest lucru vă va ajuta să decideți dacă trebuie să pierdeți sau să creșteți în greutate pentru a ajunge la o greutate sănătoasă pentru tipul dvs. de corp. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să evitați tulburările de alimentație, cum ar fi alimentația excesivă și epurarea. Aceste tulburări de alimentație pot duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi accident vascular cerebral și boli de inimă. De asemenea, este important să vă urmăriți progresul și să vă monitorizați greutatea de-a lungul timpului.

Activitate fizica
Activitatea fizică este orice mișcare care utilizează mușchi și necesită energie, inclusiv toate exercițiile structurate, cum ar fi sporturile sau sesiunile de sală și activitățile zilnice, cum ar fi mersul pe jos, treburile casnice și grădinărit. De obicei este clasificat în funcție de intensitate, cu activitate scăzută, moderată și viguroasă. De asemenea, poate fi împărțit în activități de întărire a oaselor, flexibilitate și echilibru.

Studiile au arătat că exercițiile fizice regulate îmbunătățesc sănătatea sistemică și mintală la persoanele obeze, indiferent de pierderea în greutate. Strategiile actuale de educație și consiliere nu sunt aliniate cu schimbările de comportament, deoarece se concentrează pe pierderea în greutate în loc de îmbunătățirea sănătății.

În mod ideal, adulții ar trebui să facă cel puțin două ore și jumătate de activitate fizică moderată până la viguroasă pe săptămână. Acest lucru este esențial pentru a menține o greutate corporală sănătoasă și pentru a preveni boli precum bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și diabetul. Mulți adulți nu ating acest obiectiv. Acest lucru se poate datora lipsei de motivație și sprijinului insuficient, precum și gestionării ineficiente a greutății.

Un program de pierdere în greutate care încorporează o abordare comportamentală poate ajuta la creșterea probabilității unei schimbări susținute a comportamentului și la îmbunătățirea rezultatelor asupra sănătății. În plus, poate ajuta la reducerea costurilor legate de sănătate și la îmbunătățirea calității vieții (QoL) a angajaților. Programele de wellness la locul de muncă sunt un mediu ideal pentru implementarea unui astfel de program de slăbire, deoarece oferă angajaților posibilitatea de a se angaja în activitate fizică cu alte persoane.

Pe lângă faptul că oferă beneficiile activității fizice, aceste programe pot promova și obiceiuri alimentare sănătoase și pot oferi sprijin social, care este esențial pentru succesul pe termen lung. Acest lucru poate îmbunătăți rezultatele sănătății atât pentru pacienții obezi, cât și pentru cei neobezi. Mai mult decât atât, ele pot contribui și la insuflarea unei atitudini pozitive față de exerciții fizice. Acest lucru poate fi realizat prin cursuri de exerciții de grup, cum ar fi tai-chi sau yoga.

Nutriție
Atunci când alegeți un program de slăbire de urmat, asigurați-vă că acesta oferă o dietă și o nutriție echilibrată. Priviți rata de succes în menținerea unui stil de viață sănătos și rate realiste de pierdere în greutate. Asigurați-vă că programul pe care îl alegeți este sensibil la nevoile dvs. etnice și culturale.

De exemplu, un program comercial de slăbit numit Calibrate îi ajută pe oameni să-și mențină sănătatea și să-și gestioneze sănătatea metabolică printr-o combinație de modificări comportamentale, exerciții fizice și medicamente pe bază de prescripție medicală. Membrii primesc îndrumare și educație individualizate, precum și mese livrate direct la domiciliu

În plus, programul oferă membrilor medicamente injectabile numite GLP-1 care s-a dovedit a sprijini pierderea în greutate. Programul are criterii stricte de eligibilitate și necesită aprobarea unui medic pentru a se alătura. De asemenea, are o bibliotecă extinsă de cercetare.

Consiliere
Consilierea vă poate ajuta să depășiți obstacolele din calea pierderii în greutate dacă sunteți obosit de diete ineficiente sau moft-uri. Terapia comportamentală te învață cum să-ți schimbi stilul de viață și mentalitatea. Aceasta este o componentă necesară pentru succesul pe termen lung în bătălia bulge.

Terapia cognitiv-comportamentală este un tip de terapie prin vorbire care vă ajută să identificați și să schimbați tiparele de gândire nefolositoare. CBT vă poate îmbunătăți, de asemenea, relațiile cu alimentele și exercițiile fizice, ajutându-vă să formați comportamente mai sănătoase. CBT este o serie de sesiuni regulate cu un terapeut care poate dura oriunde de la patru la 20 de sesiuni.

Este important de reținut că un consilier nu trebuie să fie neapărat un profesionist în sănătate mintală pentru a oferi acest tip de sprijin. Majoritatea profesioniștilor calificați dețin o diplomă GED sau de liceu. Unii profesioniști au o diplomă de licență în nutriție sau fitness. Alții au certificări de la American Council on Exercise. Alte calificări includ o dorință puternică de a-i ajuta pe alții să obțină o viață sănătoasă, o înțelegere a elementelor de bază ale exercițiilor fizice și științei nutriției și capacitatea de a-i motiva pe alții.

Programele de slăbit care combină mai multe tehnici pot crește șansele de succes, conform studiilor. Acestea pot include modificări ale dietei, programe de exerciții fizice și modificare a comportamentului. Este important să găsești un program care să se potrivească nevoilor tale. O abordare cuprinzătoare a pierderii în greutate vă va ajuta să mențineți un stil de viață sănătos pentru tot restul vieții.

Programul de management al greutății de la UCSF combină o serie de tehnici pentru a vă ajuta să atingeți și să vă mențineți greutatea obiectivă. Programul include dieta, exerciții fizice, obiective comportamentale și grupuri de sprijin. De asemenea, puteți primi consiliere personalizată de la o asistentă sau un dietetician. Echipa poate recomanda, de asemenea, suplimente sau medicamente pentru a ajuta la pierderea în greutate.

Pentru a determina dacă consilierea furnizorului de asistență medicală primară este asociată cu implicarea pacientului într-o intervenție de scădere în greutate, cercetătorii au revizuit datele dintr-un studiu clinic randomizat de 12 luni. Acest studiu a inclus pacienți din centrele comunitare de sănătate care au primit obiective comportamentale personalizate, monitorizare săptămânală a obiectivelor prin mesaje text sau răspunsuri vocale interactive și apeluri de consiliere. Personalul clinicii a fost informat cu privire la progresul pacientilor lor in interventie prin note pop-up pe fisa electronica de sanatate.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Articole recomandate