0 0
Read Time:7 Minute, 3 Second

Diete de slabit rapid
În timp ce dietele care promit o scădere rapidă în greutate pot atrage, experții spun că consistența și obiceiurile sănătoase sunt mai bune decât soluțiile rapide. Aceste diete îi lasă adesea pe cei care fac dietă să se simtă defavorizați sau înfometați, ceea ce poate duce la creșterea în greutate și la o alimentație deficitară.

Dieta Whole30 este, de asemenea, foarte restrictivă și poate duce la deficiențe nutriționale. De asemenea, nu este durabil pe termen lung.

post
Postul este asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate. De asemenea, poate îmbunătăți reglarea zahărului din sânge și funcția cardiovasculară. Cu toate acestea, o dietă de post ar trebui să fie cuplată cu un plan alimentar nutritiv și echilibrat pentru a maximiza beneficiile. Pe lângă limitarea caloriilor, dieta ar trebui să includă multe fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe. Evitați caloriile goale, cum ar fi cele găsite în băuturile dulci sau mâncarea nedorită.

În timp ce unii oameni folosesc postul ca o modalitate de a-și detoxifia corpul, majoritatea o fac pentru a pierde în greutate. Unii oameni folosesc postul și din motive religioase. Postul prea mult timp poate fi periculos, mai ales dacă ești bărbat. Ar trebui să vă consultați medicul înainte de post, deoarece vă poate priva de nutrienți vitali.

Multe diete la modă restricționează sever caloriile pentru a obține o pierdere rapidă în greutate. Unele restricționează aportul de apă, ceea ce poate provoca deshidratare severă. Dacă restricția este suficient de extremă, poate provoca malnutriție sau chiar moartea. Dacă ești la o dietă moft sau accidentală, s-ar putea să-ți recâștigi greutatea pe care ai pierdut-o odată ce te oprești.

Postul intermitent este o abordare mai gestionabilă a restricției caloriilor. Ideea de bază din spatele postului intermitent este să vă limitați aportul zilnic de calorii în zilele în care nu țineți dietă, permițând în același timp mai multe calorii în zilele în care țineți dietă. Metoda 16/8 IF este o variantă populară a IF. Aceasta implică mâncarea timp de opt ore în fiecare zi și postul timp de șaisprezece ore. Dieta permite, de asemenea, „micro-mese” cu conținut scăzut de calorii în zilele de dietă, precum și lactate cu conținut scăzut de grăsimi și proteine slabe.

Cei începători cu postul intermitent ar trebui să înceapă încet și să progreseze treptat. Un post de o zi întreagă nu este realist pentru mulți oameni și poate provoca deshidratare. De asemenea, este important să beți multe lichide, mai ales dacă țineți post mai mult de o oră și ceva. Se recomandă să beți apă, ceai de plante și cafea neagră, dar nu sifon sau suc, care sunt bogate în calorii. Unii oameni adaugă supliment de electroliți în apă în timpul postului. Acest lucru îi poate ajuta să rămână hidratați.

Mănâncă într-un interval de timp
Cercetări recente au arătat că sincronizarea meselor poate face o diferență semnificativă în pierderea în greutate. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au urmat o dietă cu consum limitat în timp au slăbit mai mult decât cei care nu au făcut-o. Ei aveau, de asemenea, un risc mai mic de boli metabolice. Rezultatele studiului sugerează că este important să mănânci la momente care permit organismului să absoarbă nutrienții, în special proteinele. Acest lucru ar putea ajuta la prevenirea pierderii musculare și la încetinirea procesului de îmbătrânire. Acest tip de dietă nu este pentru toată lumea. Unora nu le place să se culce flămând, iar altora le este greu să-și programeze mesele într-o fereastră de timp fixă. Există multe modalități de a adapta o dietă în funcție de nevoile tale.

Studiul a implicat 139 de pacienți obezi repartizați aleatoriu fie meselor cu restricții calorice, fie restricții zilnice de calorii timp de 12 luni. De asemenea, participanții au fost supuși unui test metabolic personal. Cercetătorii au descoperit că ambele grupuri au înregistrat o reducere similară a greutății lor corporale, dar grupul care a urmat dieta cu restricții de timp a avut o scădere mai mare a masei slabe. Cercetătorii speculează că acest lucru s-ar putea datora faptului că nu consumau suficiente proteine sau calorii în ferestrele lor de mâncare.

Un alt factor este faptul că noul studiu nu a implicat un grup de control care a primit aceeași cantitate de sprijin ca și grupul de mâncare cu restricții de timp. Potrivit autorilor studiului, dacă aveți de gând să încercați să mâncați cu restricții de timp, este o idee bună să obțineți sprijin de la un profesionist din domeniul sănătății sau un dietetician.

Experții spun că o dietă care vă limitează la un număr mic de ore de masă vă poate ajuta să slăbiți, să îmbunătățiți tensiunea arterială și să vă simțiți mai energici. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca orice nouă dietă. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți probleme de sănătate care vă afectează apetitul, cum ar fi diabetul.

Într-un studiu anterior, un grup de oameni a urmat o dietă cu restricții de timp timp de 12 săptămâni și a slăbit în medie 3,3 kilograme. Cei care au urmat dieta au raportat o îmbunătățire a stării de spirit și a tensiunii arteriale. Erau mai puțin probabil să sufere de simptome depresive.

Dietele fad
Aceste diete populare nu produc rezultatele pe care le promit. În schimb, pot duce la obiceiuri alimentare nesănătoase, care sunt greu de menținut pe termen lung. Aceste diete se bazează adesea pe știință greșită și pot chiar oferi sfaturi dietetice periculoase. O dietă fad este orice dietă non-standard care este promovată pentru perioade scurte de timp și face afirmații nerealiste despre beneficiile pentru sănătate sau pierderea în greutate.

Dietele fad sunt cele care promovează anumite alimente sau combinații de alimente sau sugerează că acestea pot altera chimia corpului. Ele pot, de asemenea, să demonizeze anumite grupuri de alimente, să limiteze aportul de carbohidrați sau să limiteze sever caloriile. Aceste diete tind să facă afirmații bazate mai mult pe mărturii decât pe dovezi științifice și au reguli alimentare rigide care sunt dificil de respectat pe termen lung.

Dieta poate avea multe semnificații. Cea mai comună este „nutriția obișnuită”. Din păcate, termenul de dietă a devenit sinonim cu pierderea rapidă în greutate și cu obiceiurile alimentare restrictive. Mulți oameni sunt confuzi de cum arată un plan de alimentație sănătoasă. Cel mai eficient mod de a pierde grăsimea este să urmezi un plan alimentar echilibrat și care să permită tratarea ocazională.

Este important să rețineți că cele mai bune „diete” nici măcar nu se simt ca „diete”. Cele mai de succes diete nu sunt restrictive sau deprivatoare. Cheia este să vă echilibrați dieta cu activitatea fizică, să evitați revenirea la vechile obiceiuri alimentare și să beți multă apă și lapte fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi.

O dietă sănătoasă ar trebui să se bazeze pe alimente întregi care sunt bogate în nutrienți și oferă energie pentru activitățile zilnice. De asemenea, ar trebui să includă cantități moderate de proteine, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, fructe, legume, cereale, nuci și semințe. De asemenea, ar trebui să limiteze zaharurile, grăsimile saturate și aportul de sodiu.

O dietă fad este orice dietă care nu este susținută de profesioniștii medicali. Aceste diete sunt nesănătoase și pot duce la o creștere severă în greutate sau chiar periculoase. O dietă la modă nu ar trebui să fie urmată de copii sau de femeile însărcinate și este recomandabil să consultați un dietetician înainte de a urma orice dietă. Un dietetician vă va ajuta să creați un plan alimentar care să corespundă cerințelor dumneavoastră nutriționale și să se potrivească stilului dumneavoastră de viață.

Suplimente
Deși sunt disponibile o serie de suplimente, experții spun că este puțin probabil ca acestea să producă o scădere substanțială în greutate fără alte modificări ale stilului de viață sănătos. Acestea includ alimentația corectă și exercițiile fizice consecvente. Dieteticianul Nick Sopczak de la Zuma Nutrition spune că multe suplimente sunt comercializate ca soluții rapide, dar cele mai multe nu funcționează. Unele, totuși, vă pot ajuta să rămâneți motivați să vă mențineți antrenamentele și să mențineți un deficit de calorii. Pre-antrenamentele sunt un bun exemplu, deoarece conțin ingrediente precum beta alanina sau cofeina. Unele conțin și l-carnitină, care vă ajută să ardeți grăsimile pe măsură ce reduceți caloriile. Unele suplimente vă pot accelera metabolismul sau chiar pot preveni supraalimentarea. Toate suplimentele trebuie luate numai sub îndrumarea unui furnizor de asistență medicală.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Articole recomandate